Ingredientul lunii - Nucşoara - PapTot.ro - Sarcină, naştere, primul an de viaţă, îngrijirea şi educarea copiilor între 0-14 ani, viaţă de familie - Revista PapTot!

Home / Viata de familie / Ingredientul lunii / Ingredientul lunii – Nucşoara

Ingredientul lunii – Nucşoara

Nucşoara este originară din Indonezia, dar este un condiment îndrăgit și folosit în toate bucătăriile lumii, mai ales la mâncărurile exotice și deserturi. Se recomandă să fie cumpărate întregi și abia apoi măcinate, pentru că își pierd foarte repede aroma puternică și gustul picant-dulce. Se utilizează cu moderație, având o aromă puternică. Se păstrează la loc ferit de umezeală și lumină.

  • În țara de origine, din nucșoară se prepară ulei, care este folosit pentru tratarea durerilor de stomac, stimularea digestiei și pentru  reducerea durerilor de articulații. De asemenea, untul de nucșoară este foarte bun, putând fi folosit la fel ca și cel de arahide.
  • În India, aceasta se folosește la deserturi și intră în componența amestecului de condimente garam masala. De asemenea, în Europa se folosește la preparatele ce conțin cartofi, la supe, sosuri, la mâncărurile de legume pe bază de conopidă, fasole verde și varză de Bruxelles. Unii o adaugă în cafea și ceai, dar și în vinul fiert. Nucșoara dă rafinament ouălor și înnobilează unele preparate cu pui și pește.
  • Nucșoara se combină excelent cu scorțișoara, dar și cu cimbrul. Datorită gustului ușor picant, aceasta se pretează a fi folosită, atât în preparate dulci, cât și sărate. Se adaugă în preparate din carne, în musacale și chiftele și chiar și în sucul de roșii, care scoate în evidență latura picantă a condimentului. Dă o aromă deosebită deserturilor pe bază de brânză dulce, combinată cu vanilie.

Știai că…

…maturizarea arborelui  de nucșoară durează 15 ani, iar acesta continuă să înflorească 50 de ani.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.