Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / Salată cu avocado și sfeclă

Salată cu avocado și sfeclă

Ingrediente

1 sfeclă mică

1 fruct de avocado

100 g brânză cu mucegai Roquefort

2 mâini mix de salată verde

1 mână cu miez de nucă

2 linguri ulei de măsline

1 linguri oțet de zmeură

1/2 lingură miere de albine

sare

piper

Mod de preparare

Speli sfecla și o pui la fiert până intră furculița în ea. O scoți, o lași să se răcească, o cureți de coajă și o tai felii subțiri sau cubulețe.

Speli salata, o scoți pe prosoape absorbante  și o usuci. Brânza o rupi bucăți, miezul de nucă îl zdrobești ușor și scoți miezul de la avocado, pe care îl tai felii și îl stropești cu puțină zeamă de lămâie.

Într-un bol mic, amesteci uleiul cu oțetul, mierea, sare și piper. Întinzi câte o mână de salată pe câte o farfurie, pui sfeclă și avocado și presari miez de nucă și brânză. Stropești totul cu sos și servești

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.