Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / Clafoutis cu ardei și dovlecei

Clafoutis cu ardei și dovlecei

Ingrediente

350 ml lapte

4 ouă potrivite

2 ardei grași roșii medii

2 dovlecei mici

1/2 cană făină

1/2 linguriță sare

1/2 linguriță oregano uscat

2 linguri unt

100 g cașcaval

piper

Mod de preparare

Amesteci într-un castron, cu un tel, făina cu sarea, oregano și laptele. Adaugi ouăle, bați foarte bine, apoi pui cașcavalul ras, puțin piper, amesteci și lași compoziția deoparte.

Tai ardeii fâșii subțiri și dovlecii cubulețe

Torni compoziția cu lapte într-un vas termorezistent uns cu unt, așezi deasupra fâșiile de ardei și cubulețele de dovlecei și îl introduci în cuptorul încălzit la 185ºC  până se rumenște frumos, circa 40-45 de minute. Îl lași să se răcorească și îl servești.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.