Home / Copil / Roşii umplute “Profesor”

Roşii umplute “Profesor”

Rețetă Horia Vîrlan

Ingrediente pentru 4 persoane

4 roşii mari, bine coapte

400 g brânză de vaci cu smântână

1 lingură mărar tocat

½ ceapă

1 linguriţă sare

½ linguriţă boia dulce de ardei

Pentru decor

1 ou fiert

4 măsline fără sâmburi

4-5 crenguţe de mărar

Mod de preparare                   

Tai câte un capac în partea superioară a roşiilor, apoi le scobeşti cu grijă, folosindu-te de un cuţitaş, pentru a tăia nervurile interioare, şi de o lingură. Presari interiorul acestora cu sare şi apoi le întorci cu gura în jos pe o tavă.

Pui ceapa tocată mărunt într-o strecurătoare mică şi o opăreşti 20-30 de secunde într-o crăticioară cu apă clocotită, apoi o treci sub un jet de apă rece. Pui ceapa peste amestecul de brânză cu smântână, adaugi mărarul tocat, boiaua dulce, restul de sare şi omogenizezi.

Umpli roşiile cu amestecul de brânză, apoi le acoperi cu capacele. Formezi ochii din albuş, ochelarii din rondele de măsline, iar sprâncenele profesorului le faci din fâşii de măsline. Gura o formezi din albuş, iar din crenguţele de mărar părul. Capacul va fi aşezat în aşa fel încât să întruchipeze o pălărie sau o bască.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.