Home / Copil / Pizza “Pisică”

Pizza “Pisică”

Rețetă de Horia Vîrlan

Ingrediente  pentru 4 persoane:

Pentru aluat

400 g făină pentru pizza

260 ml apă călduţă

2 linguri ulei

25 drojdie proaspătă

1 linguriţă zahăr

1 linguriţă sare

Pentru topping

1 dovlecel subţire

1 ardei gras galben

1 ceapă roşie

1 roşie medie

4-5 măsline negre fără sâmburi

1 cutie de roşii cuburi în bulion

2 căţei de usturoi

200 g mozzarella

1 lingură ulei

2/3 linguriţă de sare

½ linguriţă oregano uscat

Pentru decor

25-30 de fire de chivas sau ceapa verde fină pentru a forma mustăţile

Mod de preparare:

Înmoi drojdia în puţină apă călduţă şi o laşi 5 minute. Între timp, amesteci într-un bol făina cu sarea, adaugi apa, zahărul, uleiul, drojdia şi frămânţi un aluat nelipicios. Îl acoperi cu un prosop curat şi îl laşi la crescut 40-45 de minute.

Formezi bile de aluat cât doreşti de mari, apoi le întinzi rotunde, formând din marginile foii câte două urechiuşe. Le aşezi pe o tavă unsă cu puţin ulei.

Fierbi roşiile cuburi împreună cu uleiul şi usturoiul tăiat feliţe 8-10 minute, iar la final adaugi sarea şi oregano, după care pasezi totul în blender.    Pui sos pe mijlocul rondelelor de aluat şi întinzi cu o lingură în aşa fel încât marginile să rămână curate.

Presari mozzarella rasă pe toată suprafaţa sosului, apoi formezi ochii din felii de dovlecei şi rondele de măsline. Gura o formezi din felii de roşie, sprâncenele le faci din fâşii de ardei gras, iar de jur împrejur pui ceapă tăită solzişori sau ce legume doriţi.

Coci pizza în cuptorul preîncălzit la 225° C timp de 8-10 minute, iar înainte de servire formezi mustăţile pisicii din fire de chivas.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.