Home / Copil / Brioşe cu banane

Brioşe cu banane

Rețetă de Horia Vîrlan

Ingrediente pentru 4 persoane

3-4 banane

150 g zahăr

1 ou

80-100 g unt 80% grăsime topit

2 linguriţe praf de copt

coaja rasă de la ½ de portocală

1 ½ cană făină

¼ linguriţă de sare

Pentru decor

75 ml frişcă îndulcită

câteva caise confiate

1 banană curăţată şi tăiată felii groase

mure sau alte fructe de pădure

Mod de preparare

Într-un bol, amesteci bananele pasate cu oul bătut uşor şi cu untul, iar separat, în alt bol, amesteci făina cernută cu sarea, zahărul, praful de copt şi coaja de portocală. Combini cele două compoziţii, amestecând uşor cu o spatulă sau cu o lingură metalică.

Încingi cuptorul la 170° C şi ungi formele de brioşe. Le umpli  ¾ cu aluat, le aşezi pe o tavă şi le coci 20-25 de minute. Laşi brioşele să se răcească, le scoţi din forme şi ornezi farfuria cu frişcă bătută, caise confiate şi fructe de pădure.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.