Pui Biryani

Ingrediente

300 g orez basmati

25 g unt

1 ceapă mare

1 frunză de dafin

1 baton mic de scorțișoară

1 linguriță turmeric

1 piept de pui fără piele

4 lingurițe pastă de curry

50 g stafide

850 ml supă de pui

3 linguri de alune prăjite (muguri de pin sau migdale)

4 ardei capia copți (opțional)

Mod de preparare

Pui orezul la înmuiat în apă caldă pentru 30 de minute, după care îl clătești în apă rece până când apa rămâne limpede.

Încălzești untul într-o cratiță, adaugi ceapa tocată mărunt, frunza de dafin, batonul de scorțișoară și călești 10 minute, la foc mic. Presari turmericul, apoi adaugi pieptul de pui tăiat bucăți mai mari, pasta de curry, amesteci și lași 5 minute, amestecând constant.

Pui orezul spălat și scurs în tigaie, adaugi și stafidele, supa de pui, amesteci și acoperi cu un capac. Când orezul începe să fiarbă, lași focul mic și mai lași să fiarbă 5 minute. Oprești focul și lași vasul acoperit 10-15 minute. Înainte de servire pui alunele prăjite deasupra orezului și amesteci. Îl poți servi cu ardei copt. Și pătrunjel verde deasupra.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.