Home / Copil / Mac and cheese

Mac and cheese

Ingrediente

300 g paste melcișori

40 g unt

50 g praz, partea albă

25 g făină

600 ml lapte

150 g brânză Cheddar matură

50 g parmezan

1 felie de pâine integrală de o zi

sare

Mod de preparare

Mai întâi încălzești cuptorul la 200ºC și pui o oală cu apă și sare la fiert pentru paste. Când dă în clocot adaugi pastele, le fierbi conform indicațiilor de pe ambalaj, după care le scurgi

Pui untul într-o cratiță sau într-o tigaie mai înaltă și când s-a topit adaugi prazul tocat foarte mărunt. Lași 2 minute, amestecând din când în când, după care adaugi făina, amestecând continuu. Lași un minut, după care torni laptele treptat, amestecând continuu cu un tel pentru a nu se forma cocoloașe. Lași să fiarbă, la foc mic, 5 minute, după care dai cratița de pe foc și adaugi 150 g de brânză Cheddar rasă.

Pui pastele în sosul bechamel cu brânză, amesteci, le pui sare dacă mai este nevoie și le așezi într-un vas uns cu unt. Presari deasupra parmezanul ras și felia de pâine făcută pesmet. Introduci vasul în cuptorul încins pentru 20-30 de minute. Trebuie să se rumenească frumos deasupra. Sunt delicioase atât calde, cât și reci.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.