Home / Copil / Biscuiți cu banane și unt de arahide

Biscuiți cu banane și unt de arahide

Ingrediente

  • 100 g fulgi de ovăz
  • 150 g făină integrală
  • 1 pliculeț praf de copt
  • 50 g zahăr brun
  • 1 banană mare coaptă
  • 150 g unt de arahide
  • 1 ou
  • 50 ml lapte
  • 50 g merișoare

Mod de preparare

Într-un bol, amesteci ovăzul cu făina integrală și praful de copt.

Într-un alt bol, mixezi untul de arahide cu zahărul brun și oul circa 5 minute, după care adaugi banana făcută piure, laptele și omogenizezi compoziția. Torni amestecul lichid la cel uscat și amesteci bine până se omogenizează. La final, cu o lingură, încorporezi și merișoarele în aluat.

Cu o lingură formezi biscuiți de mărimea dorită și îi așezi, la distanță unii de alții, pe o tavă cu hârtie de copt. Îi introduci în cuptorul încins la180°C  pentru 20 de minute.

Sfat!

Poți înlocui untul de arahide cu unt normal sau de migdale. De asemenea, poți face din aluat un rulou și să folosești un tăietor de prăjituri pentru a oferi biscuiților o formă originală.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.