Pricomigdale

Ingrediente

3 albușuri

250 g zahăr

300 g nucă măcinată

2 linguri cu făină

8 picături esență de migdale

1 linguriță esență de vanilie

un praf de sare

puțin zahăr pudră

Mod de preparare

Pui într-o cratiță nuca măcinată, zahărul, esența de vanilie și albușurile nebătute spumă. Amesteci cu un tel și așezi cratița pe foc mediu. Amesteci continuu cu o lingură de lemn până zahărul se topește și compoziția ajunge la punctul de fierbere.

Dai cratița deoparte și amesteci în ea până se răcește complet. Cu cât se răcește, cu atât o să fie mai greu de amestecat, dar nu trebuie să renunți. Când este rece, adaugi esența de migdale și făina și omogenizezi. Pui compoziția într-un poș și formezi pe o tavă cu hârtie de copt pricomigdale mici și rotunde. Le presari cu zahăr pudră și le introduci în cuptorul încins la 180°C până se rumenesc frumos, circa 20-25 de

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.