Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Deserturi / Prăjitură cu morcov și cremă de brânză

Prăjitură cu morcov și cremă de brânză

Ingrediente

2 morcovi potriviţi

2 banane

5 ouă

5 linguri ulei

5 linguri zahăr

1  cană de făină

1 praf de copt

2 lingurițe rase cu scorțișoarăcorţişoară

1 linguriță esenţă de rom

1 cutie cremă de brânză Făgăraş

½  pachet unt

3 linguri zahăr pudră

1 linguriță esenţă de portocală

fructe confiate și miez de nucă pentru decor

Mod de preparare

Cureți morcovii și îi dai pe răzătoarea mică, iar bananele pe răzătoarea mare și le amesteci.

Bați albuşurile spumă tare, adaugi zahărul, și bați până se topește, după care pui treptat gălbenuşurile bătute bine cu uleiul. Adaugi scorțișoara, esența de rom, morcovii cu banana și amesteci.

Cerni deasupra făina cu praful de copt și amesteci ușor. Torni aluatul într-o formă de tort de 28 cm îmbrăcată cu hârtie de copt și o introduci în cuptorul încins la 180°C pentru 45 de minute.

Între timp, bați untul spumă cu zahărul pudră, adaugi crema de brânză şi esenţa de portocală şi omogenizezi bine.

Lași blatul să se răcească, îl scoți din formă și întinzi deasupra crema de brânză. Decorezi fiecare felie cu fructe confiate și nucă.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.