Ciuperci pane

Ingrediente

1 kg ciuperci champignon mici

3 ouă

4 căţei usturoi

100 ml lapte

pesmet

ulei pentru prăjit

făină

sare

piper

Mod de preparare

Speli ciupercuţele bine cu apă rece şi le fierbi în apă clocotită cu sare  până se înmoaie, după care le scurgi și le lași să se răcească.

Bați ouăle cu sare şi piper, adaugi laptele şi usturoiul pisat. Adaugi făină treptat, bătând tot timpul cu telul, pentru ca aluatul să fie de consistenţa unei smântâni mai fluide.

Treci ciupercuţele răcite prin făină şi apoi prin aluat, le scurgi și le tăvălești prin pesmet. Le prăjești în baie de ulei încins şi le scoți pe prosoape absorbante. Le poţi servi cu sos de iaurt cu usturoi.


About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.