Home / Copil / Prăjitură cu caise

Prăjitură cu caise

Ingrediente

10 ouă 

10 linguri ulei 

250 g zahăr

400 g făină 

15 caise bine coapte

½ linguriță sare

2 lingurițe esență de vanilie

zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare

Mixezi albușurile cu sarea până se fac spumă, adaugi zahărul și mixezi până obții o bezea tare.

Separat, mixezi gălbenușurile cu uleiul până se omogenizează și se albesc, după care le torni treptat peste albușuri mixând continuu. Adaugi esența de vanilie și amesteci. Cerni făina deasupra compoziției și o încorporezi ușor cu o lingură de lemn, amestecând de jos în sus.

Îmbraci o tavă de aragaz cu hârtie de copt, torni aluatul și nivelezi. Așezi deasupracaisel tăiate sferturi și introduci tava în cuptorul încălzit la 180 grade pentru 45 de minute. Faci testul scobitorii și dacă nu iese curată o mai lași 5-10 minute.

Presari prăjitura cu zahăr pudră și o lași să se răcească, după care o tai bucăți și o servești.

Rețetă susținută de Asociația Educație pentru Suflet!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.