Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Fel principal / Pizza cu salam și mozzarella

Pizza cu salam și mozzarella

Ingrediente

Pentru aluat

500 g făină

1 cubuleț drojdie (25 g)

6 linguri ulei de măsline

1/2 linguriță sare

2 lingurițe zahăr brun

250 ml apă

Pentru topping

150 g salam Maestro de la Caroli

250 g mozzarella

200 ml ketchup preparat în casă

oregano uscat

Mod de preparare

Pentru aluat, pui făina într-un lighenaș, faci o gaură în mijloc, pui drojdia dizolvată în apa călduță, sarea, zahărul și uleiul de măsline. Amesteci și frămânți un aluat potrivit de tare, omogen și nelipicios. Acoperi vasul cu un prosop și lași să crească 40-45 de minute.

Pentru topping, cureți salamul Maestro de la Caroli de membrană și îl tai felii subțiri, după care fâșii mai late. Mozzarella o dai pe răzătoarea mare.

Împarți aluatul în două și întinzi cu mâinile două blaturi de 34-35 cm.

Ungi fiecare blat cu ketchup făcut în casă, presari mozzarella și puțin oregano uscat și deasupra pui fâșiile de salam.

Încingi cuptorul foarte bine și coci pizza, la foc potrivit, 25-30 de minute.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.