Friptură crocantă cu prune și mere - PapTot.ro - Sarcină, naştere, primul an de viaţă, îngrijirea şi educarea copiilor între 0-14 ani, viaţă de familie - Revista PapTot!

Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Fel principal / Friptură crocantă cu prune și mere

Friptură crocantă cu prune și mere

Ingrediente
1 kg pulpă de porc mai puțin grasă; 1 linguriță cimbru uscat; 150 g bacon felii; 100 g prune uscate; 2 mere; 2 cepe roșii; sare; piper; 400 ml vin de mere

Mod de preparare

Speli carnea, o usuci și o întinzi cu ajutorul unui cuțit pe lung, ca să obții o bucată mai mare. O bați ușor cu ciocanul de șnițele, o presari cu puțină sare și piper și o lași să se odihnească 30 de minute.

Acoperi carnea cu feliile de bacon, pui prunele din loc în loc și rulezi cât poți de strâns. Legi rulada cu sfoară alimentară, o presari cu sare, piper și cimbru și o așezi într-o tavă.

Tai merele în opt și le cureți de căsuța semințelor. Cureți ceapa și o tai tot în opt. Le așezi în tavă alături de ruladă, le condimentezi cu sare și piper, torni vinul de mere și o introduci în cuptorul încins la 180° C timp de 70 de minute. Ai grijă ca în timpul coacerii să ungi friptura cu sosul din tavă. Dacă nu ai vin de mere poți folosi un vin alb demidulce.

O servești tăiată felii, alături de un piure de cartofi și bineînțeles de mere și ceapă.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.