Brăduț-aperitiv

Ingrediente 

150 ml lapte; 3 ouă; 150 g făină; 200 g piure de spanac; ulei pentru prăjit; 150 g șuncă de pui sau curcan; 250 g brânză de vaci; sare; piper; 1 ardei gras roșu; 1 morcov

Mod de preparare
Cu un tel, amesteci laptele cu ouăle și făina. Pui piureul de spanac la scurs, după care îl adaugi în compoziția de lapte și amesteci foarte bine. Lași aluatul să se odihnească la frigider 30 de minute. Ungi o tigaie de clătite cu puțin ulei și coci clătite nu foarte subțiri.
Tai șunca în felii subțiri și într-un castron amesteci brânza de vaci cu puțină sare și piper. Întinzi pe clătite brânză, pui deasupra, în centru, o felie de șuncă și rulezi clătitele. Le pui la frigider câteva ore ca să se întărească.

Tai clătitele în felii groase de 1 cm, le așezi pe un platou sub formă de brăduț, pe care îl ornezi cu steluțe din morcov și ardei gras roșu.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.