Home / Bebelus / Retete / 6 luni / Piure de cartofi cu morcov

Piure de cartofi cu morcov

Ingrediente

100 g cartof dulce; 100 g cartof alb; 100 g morcov; 2 lingurițe ulei de măsline; 1 rădăcină mică de păstârnac; apă plată

Mod de preparare

Cureți cartofii, păstârnacul și morcovul de coajă, le speli foarte bine și le tai cubulețe. Le pui într-o crăticioară, le acoperi cu apă și le pui pe foc. Fierbi până când legumele sunt bine pătrunse, le scurgi de zeamă și le pui în blender.

Adaugi peste ele uleiul de măsline și mixezi până obții un piure fin. Dacă este prea gros, îl diluezi cu puțină apă plată sau chiar cu lapte formulă preparat până ajungi la consistența dorită.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.