Mei cu legume

Ingrediente

250 g mei decorticat

1 ceapă

½ ardei gras roșu

½ ardei gras galben

1 dovlecel mic

2 linguri ulei de măsline

300 ml supă de pui

turmeric

sare

piper

Mod de preparare

Cureți legumele și le speli. Ceapa o tai mărunt, iar ardeii și dovlecelul cubulețe.

Într-o tigaie, încingi uleiul, pui ceapa și o călești un minut. Adaugi cubulețele de ardei și dovlecel și amesteci. Torni 100 ml supă de pui și lași să fiarbă până scade zeama și legumele se înmoaie, dar să rămână al dente. Le condimentezi cu sare și piper.

Separat, dai în clocot 200 ml supă de pui, adaugi meiul spălat în multe ape și scurs bine, puțină sare, turmericul și lași să fiarbă, la foc mic, 15-20 de minute. Acoperi cu un capac și lași să se odihnească 10 minute.

Adaugi legumele peste mei, amesteci și îl servești simplu sau ca și garnitură.

Poți face și varianta să adaugi meiul peste legume și să le fierbi împreună, dar atunci renunțați la 100 ml de supă.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.