Home / Copil / Gofre cu banane

Gofre cu banane

Ingrediente

PENTRU ALUAT

500 ml lapte

250 g făină

80 g unt

3 ouă

2 linguri zahăr brun

1 pliculeț de zahăr vanilinat

1 pliculeț praf de copt

1 vârf de cuțit cu sare

PENTRU SERVIT

3 banane

3 linguri sos de ciocolată

Mod de preparare

Cerni într-un bol făina, faci o gaură în mijloc și adaugi în ea praful de copt, zahărul vanilinat, sarea, zahărul și laptele turnat treptat în timp ce amesteci energic cu un tel.

Adaugi ouăle rând pe rând, amestecând bine după fiecare. La final încorporezi untul topit și răcit, după care acoperi aluatul și îl lași să se odihnească 30 de minute.

Încălzești aparatul de gofre și îl ungi cu puțin ulei dacă nu este antiaderent. Torni cu lingura aluat în fiecare compartiment și lași câte 2 minute pe fiecare parte.  Așezi gofrele pe o farfurie și procedezi la fel până termini aluatul.

Servești gofrele cu felii de banană și ciocolată topită. Sunt delicioase!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.