Fursecuri de sărbătoare

Photoland profimedia-0192267983

Ingrediente

180 g unt

60 g zahăr pudră

1 pliculeț zahăr vanilat

2 ouă

220 g făină

50 g alune

50 g nuci

PENTRU CREMĂ

250 ml smântână pentru frișcă

50 g cacao

60 g zahăr pudră

120 g ciocolată simplă

drajeuri colorate pentru decor

Mod de preparare
Mixezi untul moale cu zahărul pudră și cu cel vanilat până obții o cremă. Adaugi ouăle treptat, mixând după fiecare. La final încorporezi făina. Formezi biluțe mici din aluat, le tăvălești prin alune și nuci măcinate amestecate înainte și le așezi pe o tavă cu hârtie de copt. Le aplatizezi ușor cu degetele și le introduci în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 20 de minute. Le lași să se răcească în tavă, după care le desprinzi de pe hârtie și le așezi pe un platou.

Pui smântâna într-o crăticioară cu pudra de cacao, zahărul pudră, ciocolata ruptă bucăți și o așezi pe foc. Amesteci și lași până se topește ciocolata, dar fără să o dai în clocot. O lași să se răcorească și o dai la rece până se întărește.

Pui crema de ciocolată într-un poș și decorezi fursecurile. Deasupra cremei așezi drajeuri colorate.

 

Foto: Photoland profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.