Ingrediente
180 g unt
60 g zahăr pudră
1 pliculeț zahăr vanilat
2 ouă
220 g făină
50 g alune
50 g nuci
PENTRU CREMĂ
250 ml smântână pentru frișcă
50 g cacao
60 g zahăr pudră
120 g ciocolată simplă
drajeuri colorate pentru decor
Mod de preparare
Mixezi untul moale cu zahărul pudră și cu cel vanilat până obții o cremă. Adaugi ouăle treptat, mixând după fiecare. La final încorporezi făina. Formezi biluțe mici din aluat, le tăvălești prin alune și nuci măcinate amestecate înainte și le așezi pe o tavă cu hârtie de copt. Le aplatizezi ușor cu degetele și le introduci în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 20 de minute. Le lași să se răcească în tavă, după care le desprinzi de pe hârtie și le așezi pe un platou.
Pui smântâna într-o crăticioară cu pudra de cacao, zahărul pudră, ciocolata ruptă bucăți și o așezi pe foc. Amesteci și lași până se topește ciocolata, dar fără să o dai în clocot. O lași să se răcorească și o dai la rece până se întărește.
Pui crema de ciocolată într-un poș și decorezi fursecurile. Deasupra cremei așezi drajeuri colorate.
Foto: Photoland profimedia