Frigărui de pui cu sos de soia și ghimbir - PapTot.ro - Sarcină, naştere, primul an de viaţă, îngrijirea şi educarea copiilor între 0-14 ani, viaţă de familie - Revista PapTot!

Home / Copil / Frigărui de pui cu sos de soia și ghimbir

Frigărui de pui cu sos de soia și ghimbir

Ingrediente

500 g piept de pui fără os și piele

1 lingură zahăr brun

3 linguri sos de soia

2 linguri ulei de măsline

2 linguri oțet de orez

1/2 linguriță ghimbir măcinat

1/4 linguriță pulbere de usturoi

2 linguri miere

Mod de preparare

Speli pieptul de pui și îl tai pe jumătate, după care fiecare fâșie în cuburi de circa 5 mm grosime.

Într-un castron, amesteci zahărul brun cu sosul de soia, mierea, uleiul, oțetul, ghimbirul și praful de usturoi. Pui cuburile de pui, amesteci bine, acoperi vasul cu folie de plastic și-l pui la frigider 12 ore.

Scurgi bucățile de pui, le pui pe bețele de frigărui și le așezi pe grătarul încins. Le lași 2-3 minute pe fiecare parte, întorcându-le cu un clește.

Le servești cu legume la grătar, salate, orez, cartofi natur, orice îți place.

 

Poți prepara aceste frigărui și vegane, folosind brânză tofu tăiată cuburi.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.