Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / Dovlecei cu brânză la cuptor

Dovlecei cu brânză la cuptor

Ingrediente

2 dovlecei tineri medii

100 g brânză de vaci

100 g telemea de vacă

4-5 fire de mărar verde

4-5 fire pătrunjel verde

1 ou mare

sare

Mod de preparare

Speli bine dovleceii, le tai capătul cu coada și apoi în două, pe lung. Scoți miezul cu o lingură și îl pasezi cu o furculiță. Dai telemeaua pe răzătoare, tai mărunt mărarul bine spălat și le amesteci cu miezul de dovlecel, brânza de vaci și oul. Dacă mai este nevoie condimentezi cu sare, depinde cât de sărată este telemeaua.

Umpli dovleceii cu compoziția de caș, îi așezi pe o tavă cu hârtie de copt și îi introduci în cuptorul încins la 180 grade pentru 30-40 de minute. Îi servești calzi, simpli sau cu smântână.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.