Home / Bebelus / Retete / 7-12 luni / Desert cu fulgi de ovăz și fructe

Desert cu fulgi de ovăz și fructe

de la 10 luni

Ingrediente
1 măr potrivit; 1 pară potrivită; 50 ml apă; 150 ml lapte; 1 praf de scorțișoară; 3 linguri fulgi de ovăz

Mod de preparare

Cureți fructele de coajă și de căsuța semințelor, le speli, le tai cubulețe și le pui într-o crăticioară. Le acoperi cu apă și le pui la fiert până se înmoaie. Le scurgi de zeamă, le pui în blender și le mixezi până obții un piure fin.

Pui laptele și apa într-o crăticioară cu fundul gros și când dă în clocot pui fulgii de ovăz. Acoperi vasul cu capac și lași să fiarbă 6 minute. Pui piureul de fructe, praful de scorțișoară, amesteci și mai lași să fiarbă 3 minute, amestecând din când în când.

Servești desertul călduț, decorat cu bucăți de măr (opțional).

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.