Rețetă de Alexandra Băltățeanu
Ingrediente
300 g piept de curcan
5-6 tije de sparanghel
100 g cușcuș
½ linguriță curcuma
2 căței de usturoi
½ morcov
½ zucchini
2-3 crenguțe de cimbru proaspăt sau 1 linguriță cimbru uscat
sare
piper
3-4 linguri ulei de măsline
½ legătură de patrunjel
Mod de preparare
Într-o tigaie antiaderentă sotezi usturoiul împreună cu condimentele (maximum un minut), apoi adaugi tijele de sparanghel tăiate (mai puțin vârfurile), zucchini și morcovul date pe răzătoare și carnea de curcan tăiată cubulețe. Lași 2-3 minute la sotat, apoi adaugi 300 ml apă și lași să fiarbă carnea și să scadă lichidul.
Când carnea e fiartă, adaugi cușcușul și vârfurile tijelor de sparanghel (mai poți adăuga 50-100 ml apă dacă a scăzut prea mult) și mai lași pe foc 4-5 minute. Oprești focul și adaugi pătrunjelul tocat mărunt. Îl servești cald, cu câteva frunzulițe de busuioc și semințe crude de dovleac.