Ingrediente
150 g smochine uscate
120 g unt
3 ouă
300 g făină
100 ml supă de legume
1 pliculeţ drojdie uscată
sare
1 linguriță busuioc uscat
150 g şuncă de curcan sau bacon
Mod de preparare
Tai codiţele la smochine şi le tai cuburi împreună cu şunca de curcan sau baconul. Pui într-un castron mai mare untul moale, ouăle şi mixezi până devin spumă. Adaugi treptat supa de legume, făina amestecată cu drojdia, busuiocul uscat şi sare, după gust. Omogenizezi aluatul, adaugi smochinele şi şunca tăiate şi amesteci bine.
Torni aluatul într-o formă de cozonac unsă şi tapetată şi laşi să crească, la loc cald, circa o oră, după care o introduci în cuptorul preîncălzit, la foc mic, până se rumeneşte frumos deasupra, circa 50 de minute.
Foto: Photoland/Profimedia