Home / Copil / Cake Pops

Cake Pops

Ingrediente

PENTRU BLAT

100 g ciocolată alba

5 ouă mici

100 g unt

3 linguri zahăr

1 linguriță pudră de scorțișoară

100 g nucă măcinată

2 biscuiți simpli măcinați

150 g cremă de brânză

PENTRU ORNAT

200 g ciocolată 50% cacao

200 g fulgi de ciocolată sau nucă de cocos

Mod de  preparare

Pentru blat, mixezi untul cu zahărul și gălbenușurile până obții o cremă spumoasă. Adaugi ciocolata albă topită pe baie de aburi și răcită și omogenizezi. Adaugi scorțișoara, nuca măcinată și amesteci. La final încorporezi ușor albușurile bătute spumă tare. Torni compoziția într-o tavă de 20×24 cm în care ai pus hârtie de copt și o introduci în cuptorul preîncălzit pentru circa 45 de minute, la foc mic.

Lași blatul să se răcească și apoi îl sfărâmi foarte fin. Adaugi biscuiții măcinați și amesteci bine. Adaugi treptat crema de brânză, amestecând și omogenizând compoziția de fiecare dată. Formezi biluțe mici din compoziția răcită și le așezi 30 de minute la frigider.

Topești ciocolata neagră, scufunzi biluțele în ea și le scurgi pe o furculiță. Le așezi pe un platou, le tăvălești prin fulgi de ciocolată și nuca de cocos decorative și le dai la rece ca să se întărească. Înfigi bețișoare de lemn sau de plastic în fiecare biluță și le așezi într-un recipient înalt.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.