Home / Copil / Ruladă de curcan cu cartofi la cuptor

Ruladă de curcan cu cartofi la cuptor

rețetă de Alexandra Băltățeanu

Ingrediente

1 piept de curcan

1 kg cartofi

3-4 felii de șuncă de curcan

1 bucată mozzarella

sare

piper

1 linguriță cimbru uscat

1 linguriță usturoi pudră sau granulat

1 linguriță curcuma

4-5 linguri ulei de măsline

2-3 căței de usturoi

Mod de preparare

Tai pieptul de curcan pe jumătate, dar nu până la capăt. Îl asezonezi cu sare, piper și usturoi granulat, apoi așezi deasupra feliile de șuncă și mozzarella tăiată felii. Rulezi cât mai strâns și marginile ruladei le prinzi cu scobitori. Asezonezi din nou cu sare, piper, cimbru, curcuma și usturoi granulat. Cureți cartofii, îi speli și îi tai cuburi nu foarte mari.

Așezi rulada într-o tavaă mare, iar pe lângă ea pui cartofii, pe care îi condimentezi cu sare, piper, cimbru, curcuma și usturoiul tăiat feliuțe. Stropești totul cu uleiul de măsline, adaugi 400 ml de apă și introduce tava în cuptorul încins la 170 grade până când lichidul scade, iar rulada și cartofii sunt aurii.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.