Home / Bebelus / Alimentatie / Cum alegi și păstrezi bananele

Cum alegi și păstrezi bananele

Consumate atât de copii, cât și de adulți, bananele sunt un aliat pentru gustările zilnice. Aceste fructe conțin multe fibre și vitamine, dar și carbohidrați și sunt foarte gustoase. Bananele sunt prezente în coșurile noastre de cumpărături pe tot parcursul anului! Dar tu știi cum să le alegi și cum să le păstrezi? Mai jos îți dezvălui câteva sfaturi și trucuri pentru a avea întotdeauna banane la îndemână fără a fi nevoită să le arunci.

Cum să le alegi

Spre deosebire de alte fructe, bananele continuă să se coacă după ce sunt culese. Prin urmare, poți alege bananele care sunt încă verzi. De preferat, să aibă coaja fermă și netedă. Evită bananele care au pete maronii deschise, deoarece probabil au fost înghețate și nu se vor mai coace niciodată.

Un alt sfat este să scoți întotdeauna bananele din punga de plastic în care le-ai cumpărat. Riști să se strice mult mai repede dacă le lași în ea.

Dacă ai ales bananele verzi, le lași să se coacă așezându-le pur și simplu într-un coș cu fructe la temperatura camerei. Fructele tale se vor coace în doar câteva zile, luând o nuanță galbenă frumoasă. Dacă vrei să se coacă mai repede, așază bananele într-o pungă de hârtie cu un măr alături. Vor fi coapte la sfârșitul zile.

Bananele sunt deja galbene și dorești să le încetinești coacerea? Iată un sfat pentru păstrarea bananelor coapte: înfășoară codița bananei cu folie alimentară.

Greșeli care nu trebuie făcute

Bananele urăsc frigul. Așa că uită de congelator și frigider pentru a le păstra, altfel se vor înnegri rapid.

Bananele tind să coacă alte fructe mai repede. Prin urmare, este de preferat să nu așezi bananele în același loc cu kiwi, pere și alte fructe de sezon, deoarece acestea se vor coace rapid.

Ți-ai tăiat banana, dar nu o să o mănânci pe toată? Stropește feliile de banană cu suc de lămâie înainte de a le pune în frigider, într-un recipient etanș.

Sfaturi pentru utilizarea bananelor prea coapte

Nu vrei să arunci acele banane care s-au copt mai repede decât te-ai așteptat? Nu te panica, cu cât sunt mai maronii, cu atât vor fi mai dulci și mai parfumate. Pentru a le folosi, poți pregăti pur și simplu un delicios compot de banane, un smoothie, le poți pune într-o budincă, le poți adăuga în poriddge.

De asemenea, poți recicla cu ușurință bananele prea coapte preparând o pâine delicioasă cu banane. 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.