Home / Copil / Cod cu smântână

Cod cu smântână

Ingrediente

1 kg cod

450 ml smântână

50 g unt

1 lămâie tăiată felii pentru servit

3 linguri suc de lămâie

3 linguri ceapă tocată

sare

piper

Mod de preparare

Speli peștele foarte bine, îl usuci cu prosoape absorbante, după care îl condimentezi cu sare și piper. Ungi cu unt un vas termorezistent în care să încapă bucățile de pește, după care le așezi una lângă alta.

Amesteci smântâna  cu cele 3 linguri de zeamă de lămâie, ceapa tocată, sare și piper. Torni sosul peste cod și introduci vasul în cuptorul încins la 180ºC pentru 30 de minute.

Scoți vasul din cuptor, așezi feliile de lămâie pe marginea vasului și servești peștele fierbinte.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.