Home / Viata de familie / Jurnal de tatic / Este greu să ai copii

Este greu să ai copii

de Cosmin Popoviciu

Sunt tatăl a doi copii. Am petrecut și petrec foarte mult timp cu minunile mele. Am o slăbiciune foarte mare pentru copiii mei, îi iubesc enorm, dar azi vă dezvălui un secret: Este al naibii de greu să fii tată.

Da, ADEVĂRUL este că a avea copii este GREU. Îți iei adio de la tabieturile tale, de la hobby-uri etc. Viața ta este monopolizată de ei: să-i îngrijești, să te joci cu ei, să-i duci la școală, în parc…  Dacă îi ai, nu poți renunța nicio clipă la rolul de tată, doar dacă angajezi pe cineva, dar clipele pierdute pe care nu le-ai petrecut alături de ei nu ți le dă nimeni înapoi.

Citesc multe postări în mediul online despre relația dintre tați și copii. La comentarii, multe persoane care nu au copii judecă părinții și capacitatea lor de a-și crește copiii fără să știe cu adevărat despre ce este vorba. Ca să facem o corelație: tu, la munca ta, nu greșești niciodată? Ei bine, părinții o fac și ei. Din greșeli se învață. Meseria de părinte nu o înveți la nicio școală.

Cei mai răi sunt, însă, părinții care judecă alți părinți. Serios? De ce, oare? Știu și ei cât este de dificil. Chiar și cei care spun că totul este frumos și roz și tot postează pe rețelele de socializare poze numai zâmbind știu că nu este așa. Cunosc câțiva tați care mi-au mărturisit că le este greu în rolul de tată. Pentru că așa este!

Deci, în loc să critici, mai bine analizează și fii înțelegător!

Asta e, am spus-o. A avea copii este dificil. Nu dormim atât cât ne dorim. Trebuie să ne gândim la mâncare pentru toți. Trebuie să plătim mai mult, pentru că avem nevoie de o casă mai mare, mai multe haine, mai multă mâncare și așa mai departe. Este dificil.

DAR NU AȘ SCHIMBA ASTA PENTRU NIMIC ÎN LUME!

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.