Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / Clătite cu șuncă și cașcaval

Clătite cu șuncă și cașcaval

Ingrediente

Pentru aluatul de clătite

250 g făină

3 ouă

500 ml lapte

1 vârf de cuțit cu sare

Pentru bechamel

50 g făină

50 g unt

600 ml lapte

1 vârf de cuțit cu sare

1 vârf de cuțit cu piper

Pentru umplutură

200 g șuncă

100 g cașcaval

Mod de preparare

Mai întâi faci aluatul de clătite amestecând cu un tel toate ingredientele. Îl acoperi și îl introduci în frigider cel puțin 30 de minute. Faci clătite potrivit de subțiri și le așezi pe o farfurie întinsă, una peste alta.

Într-o cratiță cu fundul gros topești untul la foc mic, adaugi făina și amesteci continuu cu o lingură de lemn. Torni laptele treptat, amestecând continuu și energic pentru a nu se forma cocoloașe. Condimentezi cu sare și piper, lași să fiarbă până se îngroașă, după care îl dai să se răcorească.

Șunca o tai cubulețe  și cașcavalul îl dai pe răzătoarea mare.

Pui o lingură de bechamel pe jumătate de clătită, adaugi șuncă și cașcaval și rulezi, sigilând bine capatele. Continui până termini toate clătitele.

Așezi clătitele într-un vas termorezistent uns cu unt și le introduci în cuptorul încins la 180ºC pentru 10-15 minute. Le servești fierbinți, alături de o salată.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.