Home / Copil / Ciorbă cu fasole galbenă

Ciorbă cu fasole galbenă

Ingrediente

300 grame fasole galbenă; 3 roşii; 1 morcov; 1 felie de ţelină mică; 1 ardei gras; 1 ceapă; 2 cartofi mici; 2 linguri ulei; zeama de la o lămâie mică; pătrunjel verde; sare

Mod de preparare

Mai întâi, cureţi fasolea, o rupi bucăţele şi o speli. Cureţi legumele, le speli, după care tai ţelina şi ardeiul gras cubuleţe, morcovul rondele subţiri, ceapa o toci mărunt şi cartofii cuburi.

Pui la fiert într-o oală circa 2 litri de apă şi când dă în clocot adaugi ceapa, morcovul, ardeiul, uleiul şi ţelina. Laşi să fiarbă, la foc mic, până când legumele sunt fierte pe jumătate, după care pui cartofii şi fasolea. Laşi să fiarbă circa 10-15 minute, după care adaugi roşiile curăţate de coajă şi date pe răzătoarea mare, puţină sare şi mai laşi pe foc până când toate legumele sunt bine pătrunse (circa 15 minute).

Opreşti focul, acreşti ciorbiţa cu zeamă de lămâie, pui pătrunjel verde tocat mărunt, acoperi oala cu un capac şi laşi 10 minute ca să se aromatizeze, după care o poţi servi. Merge foarte bine și cu asezonata cu smantană.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.