de la 11 luni
Ingrediente
1/2 ceapă; 1 lingură ulei de măsline; 50 g quinoa; 1 morcov potrivit; 50 g țelină; 1 ardei gras verde; 2 fire leuștean; 1 lingură zeamă de lămâie; 1 cartof mic
Mod de preparare
Cureți legumele, le speli foarte bine, le tai cubulețe și le pui într-o crăticioară (mai puțin cartoful). Torni 1,5 l de apă, acoperi cu un capac și lași să fiarbă 20 de minute. Adaugi cartoful tăiat cubulețe, uleiul de măsline și mai lași până se înmoaie.
Separat, speli quinoa foarte bine și o fierbi în 200 ml de apă pentru 20 de minute. Când legumele sunt fierte, pui zeama de lămâie și mai dai în 2-3 clocote. Oprești focul, pui quinoa, leușteanul tocat mărunt, acoperi cu un capac și lași să se odihnească 10 minute.