Home / Copil / Chiftele de pui la cuptor

Chiftele de pui la cuptor

Ingrediente

1 kg piept de pui tocat
1 ceapă mare albă
2 căței usturoi
4 felii pâine
2 ouă mari

100 ml lapte
sare

Mod de preparare

Mai întâi pui feliile de pâine la înmuiat în lapte. Pui pieptul de pui tocat într-un castron, adaugi pâinea înmuiată și stoarsă, ceapa dată pe răzătoarea mare stoarsă, usturoiul pisat, ouăle bătute, puțină sare și amesteci foarte bine.

Formezi chiftelele rotunde de mărimea dorită cu mâinile unse cu ulei, le așezi pe tava de aragaz cu hârtie de copt și le introduci în cuptorul încălzit până se rumenesc (circa 45 de minute).

Le servești cu sos de roșii sau de iaurt, cu piure, orez…

La aceste chiftele mai poți adăuga și 2 morcovi dați pe răzătoarea mică și un dovlecel curățat, dat pe răzătoarea mare și stors foarte bine. De asemenea, poți pune și pătrunjel și mărar tocate mărunt.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.