Home / Copil / Salată de paste cu pui

Salată de paste cu pui

Ingrediente

250 g paste penne; sare; 600 g piept de pui; 100 g felii de bacon; 2 linguri ulei; 250 g roșii cherry; 125 g miez de nucă; 60 g măsline; 125 g de sos pesto; 80 g parmezan; câteva frunze de salată verde

Mod de preparare

Fierbi pastele în apă clocotită cu sare conform indicațiilor de pe ambalaj. Le scurgi și le pui într-un castron mai mare. Speli roșiile și le tai felii mai groase.

Tai pieptul de pui și baconul bucăți mici sau mari, după preferință. Încingi uleiul într-o tigaie, pui baconul și pieptul de pui și condimentezi cu puțină sare. Lași pe foc, amestecând constant, până când bucățile de pui sunt prăjite. Adaugi feliile de roșii, mai lași un minut și oprești focul.

Adaugi amestecul de pui peste paste, miezul de nucă tocat, măslinele, pesto, frunzele de salată rupte bucăți și parmezanul ras cu un cuțit de legume. Amesteci și servești.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.