Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / Chiftele de conopidă la cuptor

Chiftele de conopidă la cuptor

chiftele de conopida

Chiftele de conopida la cuptor, rețetă sănătoasă, dar și foarte delicioasă! Este toamnă și sezonul conopidei este în toi. Cu această legumă putem prepara foarte multe rețete și, dacă găsim combinațiile perfecte, cu siguranță o să fie iubită și de către persoanele care nu prea o plac.

Ingrediente

1 conopidă de 1 kg

100 g telemea

1 ceapă mare

2 ouă mici

2 linguri făină

½ legătură pătrunjel verde

ulei

sare

piper

Mod de preparare

Desfaci conopida buchețele, o speli și o pui la fiert în apă cu sare. O scurgi, o pasezi și o pui să se răcească într-un castron.

Adaugi telemeaua rasă peste conopidă, ouăle, ceapa dată pe răzătoarea mare și stoarsă bine, făina, pătrunjelul verde tocat mărunt, sare și piper, după gust.

Iei cu mâinile unse cu ulei din compoziție și formezi chiftele de mărimea dorită, le așezi pe o tavă cu hârtie de copt și o introduci în cuptorul încins la 180°C pentru 30 de minute.

Le servești cu un sos de iaurt cu usturoi sau orice alt sos care îți place.

Pe lângă aceste chiftele de conopia îți mai recomandăm și Farfalle cu conopida la cuptor.

De știut!

Conopida este una dintre cele mai sănătoase legume, iar toamna, când este sezonul ei, este bine să o consumăm cât mai des. Conține o combinație unică de substanțe active, Conopida are în compoziție, printre altele, vitaminele B1, B2, B3, B6 și B9, acizi grași Omega-3, vitamina K, vitamina C, fosfor, potasiu și mangan, dar și mulți fitonutrienți. Este, de asemenea, și un puternic antioxidant.

Rețetă susținută de Asociația Educație pentru Suflet

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.