Pesto de leurdă

Ingrediente

300 g frunze de leurdă

150 ml ulei de măsline

150 g muguri de pin

100 g parmezan ras

½ linguriță sare

Mod de preparare

Cureți și speli frunzele de leurdă și le usuci cu prosoape absorbante.

Pui mugurii de pin în blender cu parmezanul și o mână cu frunze de leurdă. Mixezi, adaugi frunze de leurdă din nou, mixezi și continui așa până termini toate ingredientele. După ce toate ingredientele sunt amestecate, adaugi treptat ulei, mixând continuu. La final condimentezi cu sare.

Pui sosul în borcane mici, torni deasupra ulei de măsline și le închizi ermetic. Le păstrezi în frigider până la o lună.

Îl poți folosi la paste, la sosul de iaurt pentru friptură, îl poți adăuga peste cartofii la cuptor.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.