Home / Copil / Chec cu căpșune și mascarpone

Chec cu căpșune și mascarpone

chec cu capsune

Chec cu capsune, un desert banal, dar deosebit de delicios! Poti renunta la zahar sau sa folosesti mai putin, depinde de gusturi.

Ingrediente

5 ouă medii

125 g zahăr

½ pliculeț praf de copt

250 g mascarpone

1 cană făină

2 lingurițe esență de vanilie

50 g alune măcinate

un praf de sare

250 g căpșune

Mod de preparare

Mai întâi încingi cuptorul la 180°C, îmbraci o formă de cozonac cu hârtie de copt și speli căpșunele.

Bați ouăle cu zahărul și un praf de sare până obții o cremă. Adaugi mascarpone  și mixezi până se omogenizează, după care pui făina cernută cu praful de copt și alunele măcinate. Amesteci bine și torni aluatul în forma de cozonac, iar deasupra adaugi căpșuni întregi sau tăiate pe jumătate.

Introduci forma în cuptorul încălzit pentru 45-50 de minute, după care îl scoți din formă și îl lași să se răcească pe un grătar.

Dacă îți place această rețetă de chec cu capsune, mai poti pregati si Chec cu lamaie si mac.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.