Chec cu capsune, un desert banal, dar deosebit de delicios! Poti renunta la zahar sau sa folosesti mai putin, depinde de gusturi.
Ingrediente
5 ouă medii
125 g zahăr
½ pliculeț praf de copt
250 g mascarpone
1 cană făină
2 lingurițe esență de vanilie
50 g alune măcinate
un praf de sare
250 g căpșune
Mod de preparare
Mai întâi încingi cuptorul la 180°C, îmbraci o formă de cozonac cu hârtie de copt și speli căpșunele.
Bați ouăle cu zahărul și un praf de sare până obții o cremă. Adaugi mascarpone și mixezi până se omogenizează, după care pui făina cernută cu praful de copt și alunele măcinate. Amesteci bine și torni aluatul în forma de cozonac, iar deasupra adaugi căpșuni întregi sau tăiate pe jumătate.
Introduci forma în cuptorul încălzit pentru 45-50 de minute, după care îl scoți din formă și îl lași să se răcească pe un grătar.
Dacă îți place această rețetă de chec cu capsune, mai poti pregati si Chec cu lamaie si mac.