
Ingrediente
5 ouă
200 g unt
250 g făină
200 g zahăr
coaja rasă de la 1 lămîie
1 pliculeț praf de copt
3 linguri mac
Pentru sirop
100 ml apă
150 g zahăr
zeama de la 2 lămâi
Mod de preparare
Preîncălzești cuptorul la 180°C. Mixezi untul moale cu zahărul până obții o compoziție cremoasă, după care încorporezi pe rând ouăle, iar la final pui coaja rasă de lămâie.
Amesteci făina cu praful de copt și macul și le adaugi peste compoziția de ouă, amestecând până la omogenizare.
Torni compoziția într-o formă de chec mare îmbrăcată cu hârtie de copt și o introduci în cuptorul încins pentru 45 minute sau până când trece testul scobitorii.
Când checul este aproape gata, pregătești siropul. Pui apa cu zahărul și zeama de lămâie la fiert pentru 5 minute. Scoți checul din cuptor, îl înțepi cu o scobitoare din loc în loc și torni ușor siropul. Îl lași să se răcească complet, după care îl pudrezi cu zahăr, opțional.
Rețetă susținută de Asociația Educație pentru Suflet!