Home / Copil / Chec cu lămâie și mac

Chec cu lămâie și mac

Ingrediente

5 ouă

200 g unt

250 g făină

200 g zahăr

coaja rasă de la 1 lămîie
1 pliculeț praf de copt
3 linguri mac

Pentru sirop
100 ml apă
150 g zahăr
zeama de la 2 lămâi

Mod de preparare

Preîncălzești cuptorul la 180°C. Mixezi untul moale cu zahărul până obții o compoziție cremoasă, după care încorporezi pe rând ouăle, iar la final pui coaja rasă de lămâie.

Amesteci făina cu praful de copt  și macul și le adaugi peste compoziția de ouă, amestecând până la omogenizare.

Torni compoziția într-o formă de chec mare îmbrăcată cu hârtie de copt și o introduci în cuptorul încins pentru 45 minute sau până când trece testul scobitorii.

Când checul este aproape gata, pregătești siropul. Pui apa cu zahărul și zeama de lămâie la fiert pentru 5 minute. Scoți checul din cuptor, îl înțepi cu o scobitoare din loc în loc și torni ușor siropul. Îl lași să se răcească complet, după care îl pudrezi cu zahăr, opțional.

Rețetă susținută de Asociația Educație pentru Suflet!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.