Home / Copil / Batoane cu semințe

Batoane cu semințe

de la 2 ani

Ingrediente

200 g miere

225 g semințe de susan

200 g mieji de semințe de floarea-soarelui și migdale tocate mărunt sau măcinate

2 linguri stafide

1 lingură merișoare uscate

ulei de măsline pentru uns

Mod de preparare

Pui mierea într-o cratiță și o topești, dar ai grijă să nu dea în clocot. Pui susanul, migdalele tocate mărunt sau măcinate, semințele de floarea-soarelui, stafidele și merișoarele. Amesteci bine și lași pe foc mic până când amestecul se îngroașă, după care o dai deoparte.
Torni compoziția într-un strat mai gros pe o hârtie de copt unsă cu ulei de măsline. Nivelezi și îndrepți marginile, lași să se răcească puțin, după care tai batoane potrivite sau pătrățele, după preferință. Le așezi pe un platou și le lași să se răcească foarte bine înainte de servire. Ideal este să le consumi a doua zi.

 

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.