de la 2 ani
Ingrediente
200 g miere
225 g semințe de susan
200 g mieji de semințe de floarea-soarelui și migdale tocate mărunt sau măcinate
2 linguri stafide
1 lingură merișoare uscate
ulei de măsline pentru uns
Mod de preparare
Pui mierea într-o cratiță și o topești, dar ai grijă să nu dea în clocot. Pui susanul, migdalele tocate mărunt sau măcinate, semințele de floarea-soarelui, stafidele și merișoarele. Amesteci bine și lași pe foc mic până când amestecul se îngroașă, după care o dai deoparte.
Torni compoziția într-un strat mai gros pe o hârtie de copt unsă cu ulei de măsline. Nivelezi și îndrepți marginile, lași să se răcească puțin, după care tai batoane potrivite sau pătrățele, după preferință. Le așezi pe un platou și le lași să se răcească foarte bine înainte de servire. Ideal este să le consumi a doua zi.