Ingrediente
PENTRU ALUAT:
3 ouă;
400 ml lapte;
50 g zahăr pudră;
250 g făină;
coaja de la 1 lămâie;
2 linguri unt.
PENTRU UMPLUTURĂ:
250 g brânză de vaci;
50 g nucă;
50 g zahăr pudră;
20 g stafide;
1 pliculeț zahăr vanilat.
PENTRU topping:
300 ml smântână;
3 pliculețe zahăr vanilat;
3 gălbenușuri
Mod de preparare
Pentru aluat, bați bine ouăle cu zahărul, adaugi laptele, făina, coaja de lămâie și bați până când se omogenizează. Dacă ți se pare că aluatul este prea gros, mai adaugi lapte și invers. Depinde foarte mult și de făina pe care o folosești. Lași aluatul să se odihnească 30 de minute la rece. Ungi o tigaie de clătite cu puțin unt și prăjești clătitele rând pe rând.
Pentru umplutură, amesteci brânza de vaci cu nuca măcinată, zahărul pudră, zahărul vanilat și stafidele. Pui umplutură pe clătite și le strângi sub formă de boluri. Le așezi una lângă alta într-un vas termorezistent uns cu puțin unt.
Amesteci smântâna cu zahărul vanilat și gălbenușurile și torni compoziția peste clătite. Introduci vasul în cuptorul preîncălzit la 180° C până se rumenesc frumos.
Foto: Photoland/Profimedia
Rețetă susținută de Asociația Educație pentru Suflet!