Home / Copil / „Bărcuțe” din clătite la cuptor

„Bărcuțe” din clătite la cuptor

Ingrediente

PENTRU ALUAT:

3 ouă;

400 ml lapte;

50 g zahăr pudră;

250 g făină;

coaja de la 1 lămâie;

2 linguri unt.

PENTRU UMPLUTURĂ:

250 g brânză de vaci;

50 g nucă;

50 g zahăr pudră;

20 g stafide;

1 pliculeț zahăr vanilat.

PENTRU topping:

300 ml smântână;

3 pliculețe zahăr vanilat;

3 gălbenușuri
Mod de preparare

Pentru aluat, bați bine ouăle cu zahărul, adaugi laptele, făina, coaja de lămâie și bați până când se omogenizează. Dacă ți se pare că aluatul este prea gros, mai adaugi lapte și invers. Depinde foarte mult și de făina pe care o folosești. Lași aluatul să se odihnească 30 de minute la rece. Ungi o tigaie de clătite cu puțin unt și prăjești clătitele rând pe rând.

Pentru umplutură, amesteci brânza de vaci cu nuca măcinată, zahărul pudră, zahărul vanilat și stafidele. Pui umplutură pe clătite și le strângi sub formă de boluri. Le așezi una lângă alta într-un vas termorezistent uns cu puțin unt.

Amesteci smântâna cu zahărul vanilat și gălbenușurile și torni compoziția peste clătite. Introduci vasul în cuptorul preîncălzit la 180° C până se rumenesc frumos.

Foto: Photoland/Profimedia

Rețetă susținută de Asociația Educație pentru Suflet!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.