Home / Copil / Banane în stil asiatic

Banane în stil asiatic

Ingrediente

4 banane mari și mai puțin coapte

200 g fulgi de orez

100 g fulgi nucă de cocos

100 g făină

100 ml apă

2 linguri zahăr

50 g amidon de porumb

1 praf de sare

semințele unei păstăi de vanilie

ulei pentru prăjit

zahăr pudră pentru servit

Mod de preparare

Într-un castron amesteci apa cu făina, zahărul, amidonul de porumb, semințele de vanilie și un praf de sare. Aluatul trebuie să aibă consistența unei smântâni fluide. Dacă este prea gros mai adaugi apă și invers, dacă este prea fluid mai pui făină.

Pe o tavă amesteci fulgii de orez cu cei de cocos. Decojești bananele, le tai în două pe lung, apoi pe jumătate.

Treci bucățile de banane prin aluat, le scurgi bine și le tăvălești prin amestecul de fulgi de orez cu cocos. Le așezi pe o tavă și le lași 10 minute.

Încingi mai mult ulei într-o tigaie și prăjești bananele până se rumenesc ușor. Le scoți pe prosoape absorbante, le presari cu zahăr pudră și le servești. Sunt delicioase și cu înghețată.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.