
Ingrediente
4 banane mari și mai puțin coapte
200 g fulgi de orez
100 g fulgi nucă de cocos
100 g făină
100 ml apă
2 linguri zahăr
50 g amidon de porumb
1 praf de sare
semințele unei păstăi de vanilie
ulei pentru prăjit
zahăr pudră pentru servit
Mod de preparare
Într-un castron amesteci apa cu făina, zahărul, amidonul de porumb, semințele de vanilie și un praf de sare. Aluatul trebuie să aibă consistența unei smântâni fluide. Dacă este prea gros mai adaugi apă și invers, dacă este prea fluid mai pui făină.
Pe o tavă amesteci fulgii de orez cu cei de cocos. Decojești bananele, le tai în două pe lung, apoi pe jumătate.
Treci bucățile de banane prin aluat, le scurgi bine și le tăvălești prin amestecul de fulgi de orez cu cocos. Le așezi pe o tavă și le lași 10 minute.
Încingi mai mult ulei într-o tigaie și prăjești bananele până se rumenesc ușor. Le scoți pe prosoape absorbante, le presari cu zahăr pudră și le servești. Sunt delicioase și cu înghețată.