Home / Bebelus / Avantajele practicării educației acvatice în sezonul rece

Avantajele practicării educației acvatice în sezonul rece

banner noiembrie articol Pap tot-01

În sezonul rece majoritatea părinților au tendința de a-i supra proteja pe cei mici, întrerupând astfel toate activitățile pe care aceștia le au. Educația acvatică este singura activitate din sezonul rece în care copilul socializează și se dezvoltă psihomotor (prin joc și reguli), în care copilul nu riscă să se îmbolnăvească, aflându-se într-un mediu sigur, sub strictă supraveghere a personalului calificat și cu experiență în domeniu.

De fapt, este foarte important ca începerea programului să nu fie condiționată de vremea de afară, deoarece modificările de temperatură și factorii climatici pot contribui semnificativ la întărirea sistemului imunitar.

Cum trebuie procedat în sezonul rece sau cald la piscină?

Pentru a favoriza continuitatea activității de la piscină și întărirea sistemului imunitar:

Recomandăm să se ajungă la piscină cu 10-15 minute înainte de începerea ședinței, renunțând-se la hainele groase la intrarea în club, pentru o mai bună aclimatizare cu ambianță din incintă.

Atât la începutul, cât și la sfârșitul ședinței, dușul nu trebuie efectuat cu apă fierbinte, temperatura fiind la valoare de confort pentru tegumentul copilului (32-34°C).

Transportul copilului între vestiar și piscină se va face în prosop sau halat.

Dușul de la începutul ședinței are rol de aclimatizare, motiv pentru care vă recomandăm să fie efectuat exact înainte de a intra în apă, fără ca tegumentul copilului să fie uscat (nu ștergem copilul după duș).

După terminarea ședinței se va face din nou duș cu apă la o temperatură de confort pentru tegument, se verifică să nu fie lichid în canalul auricular și se va usca părul copilului.

Îmbrăcarea copilului se va face treptat, hainele groase fiind puse la ieșirea din incinta clubului după pauza de aclimatizare pentru închiderea porilor, de minimum 15 minute între duș și plecare.

De ce este important să existe continuitate în programul de educație acvatică?

În urma unei pauze mai mari copiii pot pierde deprinderile învățate, deoarece nu au memorie musculară.

Rezultatele pozitive și achizițiile dobândite în urma unui program constant sunt mai evidente și durează timp mai îndelungat.

Clubul nostru vă oferă condițiile optime de a participa la astfel de programe, pe toată durata anului, iar copiii se simt complet confortabil și în siguranță față de intemperiile de afară.

În plus, în Salina by ABC vă puteți bucura de o ședință de salinoterapie, o metodă alternativă, dar și complementară, cu multiple beneficii reale asupra sănătății. Această terapie este recomandată atât adulților, cât și copiilor, iar în Salina by ABC am pregătit un loc special amenajat pentru ca întreaga familie să se bucure de o atmosferă relaxată, într-un mediu care ajută la întărirea sistemului imunitar, scade predispoziția la alergii, ajută la detoxifierea organismului, are rezultate reale în tratarea astmului și multe altele.

 

About Isabela Mihalcea

Este redactor de sănătate al revistei Pap tot. Știe tot ce este nou în domeniul sănătății și dorește să transmită cât mai mult din aceste noutăți cititoarelor. Este mămica unui năzdrăvan de șase ani și foarte implicată în educația lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.