Home / Sarcina luna de luna / Sanatate / Viaţă sexuală în sarcină?

Viaţă sexuală în sarcină?

sex in sarcina

Dorinţa de a face dragoste se confruntă de când ai rămas însărcinată cu tot felul de întrebări la care nu ai răspuns? Ei bine, problema nu este fără ieşire. Ţi-o va spune chiar medicul tău, dar până atunci, iată câteva lucruri pe care trebuie să le ştii.

Dragostea rămâne, neplăcerile trec

Primele săptămâni de sarcină pot veni la pachet cu greața matinală. Prezente adesea în această perioadă, valurile de greaţă te fac să renunți la orice plăcere. În răgazurile pe care le oferă (tot mai mari după a doua lună de sarcină), transformă-ţi vaietele în suspine de plăcere, îmbrăţişându-ţi iubitul şi profitând din plin de absenţa contraceptivelor!

Schimbări şi în dragoste

Schimbările fizice şi emoţionale care au loc în trupul și în mintea ta au o singură explicaţie: vei fi mămică. Simţi în acelaşi timp o bucurie imensă, dar şi greţuri, vărsături, oboseală, mâini şi picioare umflate, dureri de spate şi, mai ales, o burtă care creşte, făcându-te să uiţi de oglindă și de rochiile sexi. Libidoul nu se lasă însă sabotat aceste modificări şi al emoţii. El a rămas intact, dar este mereu cenzurat de temerile tale. Îndepărtează-ţi teama şi oferă-ţi din nou plăcerea de a face dragoste!

Burtica te face mai sexi

Viitorul tătic e mândru că-i porţi copilul în acest „balon” simpatic. Şi foarte încântat de noua dimensiune a sânilor tăi! Pentru confortul tău poți căuta poziții noi, în care volumul burţii să nu te stânjenească. Un urmaş pe drum şi o mămică foarte sexi, iată ce daruri minunate i-ai adus partenerului tău.

Somnul, un factor erotic?

Oboseala pe care o simţi este justificată: trupul tău se pregătește să fie o gazdă cât mai primitoare pentru bebeluş. Dormi! Acum ai voie să te odihneşti cât simţi nevoia. Apoi, patul îți va inspira şi dragoste. Vei vedea şi ce somn odihnitor şi plin de vise dulci vei avea în patul tău… după!

La ce se gândeşte viitorul tată

La început, pare mai reținut. În trupul tău se naşte o nouă viaţă.  Viitorul tată îşi pune şi el o mulţime de întrebări, dar mai ales aceea dacă mai este loc pentru viaţa sexuală în cuplul vostru, până se naşte micuţul.Linişteşte-l pe el şi linişteşte-te şi pe tine: învăluit în lichidul amniotic şi păzit de scutul muşchilor uterini, micul locatar habar n-are ce se petrece dincolo de pereţii uterului care-l înconjoară. 

La ce te gândeşti tu

Tocmai când el te doreşte mai mult, tu îţi simţi copilaşul cum tropăie în burtică. Scenariile de refuy pot fi multe. O viitoare mămică are dreptul la o grămadă de motivaţii. Printre manifestările specifice sarcinii vei găsi şi dorinţa de a face subit dragoste. Ea este urmare a creşterii nivelului de testosteron din corpul tău şi a dilataţiei vaselor de sânge pelviene, determinată de acţiunea estrogenilor şi a progesteronului. Efectul? Excepţional!

Chiar şi în luna a noua?

Da. Cu dorinţă și voinţă, este posibil. În perioada dinaintea naşterii, te miști mai greoi. Mare atenţie însă! Lichidul seminal (sperma) conţine anumite elemente (prostaglandine), care stimulează contracţiile uterine.

Ba nu, ba da!

Comportamentul sexual în perioada de sarcinii este influenţat de modificările complexe apărute în sarcină, de experienţă personală, de climatul afectiv, psihologic, de libidoul preexistent Totul însă trebuie adaptat la situaţia inedită în care te găseşti. Iar pentru asta, medicul tău îţi poate da cele mai bune sfaturi.  Efectele sarcinii asupra comportamentului sexual se pot manifesta în cele mai diferite moduri: de la reducerea libidoului, a tensiunii sexuale, a orgasmului până la creşterea libidoului, cu orgasm intens şi creşterea calitativă a vieţii intime a cuplului.

 

 

 

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.