Ingrediente
300 g făină
160 g unt
2 ouă
1 praf de sare
PENTRU UMPLUTURĂ
500 g dovleac
300 g ceafă de porc afumată
1 praz
3 linguri ulei
1 crenguță cimbru proaspăt
3 ouă
200 ml smântână
150 g cașcaval
Mod de preparare
Cerni făina, faci o gaură în mijloc, pui untul tăiat, oul bătut, un praf de sare, 3 linguri cu apă și frămânți un aluat neted. Îl înfășori în folie și îl introduci la frigider pentru 30 de minute.
Cureți dovleacul de semințe și coajă și îl tai cuburi. Încingi uleiul într-o tigaie, pui ceafa tăiată cuburi, dovleacul și cimbrul.
Condimentezi dovleacul și ceafa cu sare și piper, amesteci și lași 5 minute. Pui prazul tăiat rondele, mai lași un minut, după care dai să se răcească.
Întinzi aluatul într-o foaie rotundă. Îmbraci cu ea forma de tort unsă și tapetată (aluatul trebuie să treacă de margini, ca în imagine).
Înțepi aluatul cu furculița și torni amestecul de dovleac. Torni peste umplutură smântâna amestecată cu ouăle și presari deasupra cașcavalul ras.
Răsucești surplusul de aluat spre interior. Introduci forma în cuptorul încins la 180 C timp de 45 de minute. O lași să se răcorească, după care o poți servi.
Foto: Photoland/Profimedia