Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / Tartă cu dovleac și afumătură

Tartă cu dovleac și afumătură

Ingrediente

300 g făină

160 g unt

2 ouă

1 praf de sare

PENTRU UMPLUTURĂ

500 g dovleac

300 g ceafă de porc afumată

1 praz

3 linguri ulei

1 crenguță cimbru proaspăt

3 ouă

200 ml smântână

150 g cașcaval

Mod de preparare

Cerni făina, faci o gaură în mijloc, pui untul tăiat, oul bătut, un praf de sare, 3 linguri cu apă și frămânți un aluat neted. Îl înfășori în folie și îl introduci la frigider pentru 30 de minute.

Cureți dovleacul de semințe și coajă și îl tai cuburi. Încingi uleiul într-o tigaie, pui ceafa tăiată cuburi, dovleacul și cimbrul.

Condimentezi dovleacul și ceafa cu sare și piper, amesteci și lași 5 minute. Pui prazul tăiat rondele, mai lași un minut, după care dai să se răcească.

Întinzi aluatul într-o foaie rotundă. Îmbraci cu ea forma de tort unsă și tapetată (aluatul trebuie să treacă de margini, ca în imagine).

Înțepi aluatul cu furculița și torni amestecul de dovleac. Torni peste umplutură smântâna amestecată cu ouăle și presari deasupra cașcavalul ras.

Răsucești surplusul de aluat spre interior. Introduci forma în cuptorul încins la 180 C timp de 45 de minute. O lași să se răcorească, după care o poți servi.

Foto: Photoland/Profimedia 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.