Home / Copil / Prăjitură cu ananas

Prăjitură cu ananas

Ingrediente

1 cutie de compot de ananas felii

250 g făină

200 g zahăr

5 ouă

5 linguri ulei

1 mână cu stafide

unt pentru uns forma

1 linguriță praf de copt

1 lămâie bio

Mod de preparare

Mai întâi, preîncălzești cuptorul la 180°C.

Într-un castron mai mare bați albușurile spumă tare cu un praf de sare, adaugi zahărul, zeama de la lămâie și bați până acesta se topește.

Bați gălbenușurile cu uleiul și le adaugi treptat peste albușuri, mixând bine după fiecare. Pui făina cernută cu praful de copt și amesteci ușor, de sus în jos, cu o lingură de lemn până se încorporează toată făina. La final adaugi coaja de lămâie rasă, stafidele și amesteci ușor.

Torni aluatul într-o formă de tort de 28 cm unsă cu unt și o introduci în cuptor pentru 15 minute, după care scoți forma și deasupra așezi feliile de ananas scurse bine. O introduci din nou în cuptor și mai lași 30 de minute sau până se rumenește frumos.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.