Smochine confiate

Ingrediente

1 kg smochine

1 kg zahăr

500 ml apă

Mod de preparare

Cu o zi înainte cureți smochinele și le găurești cu un ac. Le pui și le fierbi în apă clocotită 15 minute. Le transferi în apă foarte rece, după care le scoți pe hârtie absorbantă.

A doua zi, pui apa și zahărul într-o cratiță și fierbi siropul 10 minute, după care adaugi smochinele și fierbi 5 minute. Le scoți cu o paletă și le lași într-un castron, la temperatura camerei, timp de 12 ore. Siropul îl păstrezi.

Următoarea zi, dai siropul în clocot, adaugi smochinele, le fierbi 5 minute, după care le scoți și le așezi pe o tavă de aragaz cu hârtie de copt. Le coci 30 de minute în cuptor, la temperatura de 100°C.

Pui fructele din nou în sirop, le lași 5 minute să se macereze, după care le așezi în borcane. Torni siropul deasupra, le închizi ermetic și le sterilizezi.

Cu aceste smochine confiate poți acompania o friptură de rață sau un foie gras, le poți folosi la clătite și alte deserturi.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.