Home / Copil / Panna cotta cu fructul pasiunii

Panna cotta cu fructul pasiunii

Ingrediente

4 bucăți fructul pasiunii

150 ml smântână lichidă

150 ml lapte de cocos

1 pastilă de vanilie

3 foi gelatină

100 g zahăr

Mod de preparare

Tai fructele în jumătate, scoți pulpa de la 3 și îndepărtezi semințele. Așezi pulpa în vasul unui robot, torni câteva linguri de apă rece și mixezi câteva secunde până obții un piure omogen.

Torni piureul pe fundul a 4 cupe și le introduci la frigider. miezul celuilalt fruct îl pasezi cu furculița.

Pui la înmuiat foile de gelatină într-un vas cu apă rece timp de 10 minute. Pui smântâna lichidă, laptele de cocos, miezul păstăii de vanilie, zahărul și o așezi pe foc mediu.

În momentul în care dă în clocot, o dai deoparte, storci foile de gelatină, le pui în compoziție și amesteci energic cu un tel. Torni compoziția în cupele cu piure de fructul pasiunii. Le introduci în frigider pentru o oră, după care torni deasupra piureul pasat. Le introduci din nou în frigider pentru alte 2 ore. Servești panna cotta rece, cu fursecuri lângă!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.