Home / Copil / Tartă cu dovleac

Tartă cu dovleac

Ingrediente

Pentru blat

1 ¼ cană făină

2 linguri zahăr

¼ linguriță sare

115 unt gras

¼ cană iaurt simplu

Pentru umplutură

1 lingură cu vârf cu amidon de porumb

1 linguriță scorțișoară măcinată

3 ouă

400 g piure de dovleac

250 ml lapte condensat îndulcit

Mod de preparare

Preîncălzești cuptorul la 190°C. Într-un robot de bucătărie pui făina, zahărul și sarea. Adaugi untul și amesteci câteva secunde până când aluatul este sfărâmicios. Torni iaurtul și amesteci până când aluatul începe să se formeze. Scoți aluatul din robot, i îl mai frămânți puțin cu mâinile și formezi o bilă. Îl pui în folie de plastic și îl introduci în frigider pentru 30 de minute.

Întinzi aluatul pe masa presărată cu făină și îmbraci cu el o formă de tartă de 23 cm și tai surplusul de pe margini.

Într-un castron, cu un tel, amesteci piureul de dovleac cu laptele condensat, ouăle bătute, amidonul și scorțișoara. Torni amestecul în formă și o introduci în cuptorul încins pentru 40-45 de minute. Lași tarta să se răcească pe un grătar și o servești cu frișcă deasupra.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.