Ingrediente
400 g dovleac;
50 g fulgi de cocos;
1/2 linguriță cardamom măcinat;
3 linguri miere;
2 ouă;
coaja de la 1 lămâie;
400 g foietaj;
zahăr pudră
Mod de preparare
Speli dovleacul, îl cureți, îl învelești în staniol și îl introduci în cuptorul încins la 170°C timp de 15 minute. Îl lași să se răcească, după care îl tai cubulețe. Adaugi peste el fulgii de cocos, cardamomul măcinat, mierea, coaja de lămâie rasă, un ou și amesteci.
Întinzi foietajul și îl tai în 8 pătrate. Împarți umplutura pe centrul celor 8 pătrate, aduci colțurile pe mijloc și le lipești bine. Ungi pătratele cu ou bătut și le așezi pe o tavă cu hârtie de copt. Le introduci în cuptorul încins la 180°C timp de 30 de minute. Le lași să se răcorească și le presari cu puțin zahăr pudră.
Foto: Photoland/Photocuisine